• Juwelen rams - Estel Rams en Aster Rams

Welkom bij Juwelen Rams, familiezaak te Boom sinds 1961

Juwelen Rams bestaat sinds 1961. In dat jaar opende Robert Rams zijn eerste zaak. Ondertussen is Juwelen Rams uitgegroeid tot een familiebedrijf.

De oudste zoon Aster is de goudsmid, en de dochter Esthel legt zich toe op diamant. Beide bedienen ze u met vakkennis, enthousiasme en een gouden hart in hun zaak te Boom. Trouwens, Robert Rams en zijn echtgenote staan hen nog steeds bij …met gouden raad!

Juwelen Rams is een authentiek ‘huis van vertrouwen’.

Over Juwelen Rams

Met aandrang durven we stellen dat het in de allereerste plaats inhoudt dat u absoluut, 100%, zeker bent van hetgeen u bij ons koopt. Als wij u vertellen dat uw juweel goud van 14 en 18 karaat bevat, dan is dat echt zo! Ook als we u aangeven wat de kleur en zuiverheid van een diamant zijn, die we voor u in uw mooie juweel verwerken, dan bent u er helemaal zeker van dat dit perfect klopt.

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard‘, staat er hierboven en in het bekende gezegde. Zowel Esthel als Aster Rams hechten het allergrootste belang aan transparantie op het vlak van werk en materialen.

Het is dan ook niet voor niets dat er bij Juwelen Rams klanten zijn die al 50 jaar (!) klant zijn. En vele klanten die inmiddels voor hun eigen kinderen, en zelfs voor de kleinkinderen juwelen gekozen hebben bij de familie Rams.

Vader Robert Rams was van oorsprong uurwerkmaker. Precisiewerk en nauwlettendheid zijn bijgevolg zijn 2e natuur. In 1961 wordt hij juwelier en opent hij zijn 1e winkel in Boom.

Zijn zienswijze? Topkwaliteit aanbieden tegen zeer aantrekkelijke prijzen, de mensen echt waar voor hun geld geven. Dit in tegenstelling tot een aantal ‘dure’ merken juwelen waar u als klant meer betaalt voor de naam, dan voor de materialen en het ambachtelijke werk.

Esthel en Aster vertellen graag hoe ze als kinderen hun vader urenlang kleine steentjes super precies zagen meten, omdat hij het niet aanvaardbaar vindt dat in een pavé sieraad (een juweel waarbij kleine diamanten dicht op elkaar gezet worden) er het minste verschil in grootte tussen de steentjes zou bestaan, ook niet wanneer dit met het blote oog nooit zou opvallen.

Bij Juwelen Rams vindt u duizenden kant-en-klare stuks, die allemaal zorgvuldig geselecteerd werden door Esthel en Aster Rams op basis van hun kwaliteit, aantrekkelijke prijs en duurzaamheid.
Omdat Aster Rams een echte goudsmid is (met tientallen jaren ervaring) kan u bij Juwelen Rams elk denkbaar juweel laten maken naar wens.
Stap 1: het bespreken van het juweel waar u van droomt. U heeft ergens iets gezien en wil iets gelijkaardig bijvoorbeeld. Esthel en Aster zijn 100% up-to-date met hetgeen er nationaal en internationaal leeft op het vlak van design in de juwelenwereld. Vergeet het niet, ze zijn – letterlijk – opgegroeid tussen de juwelen.
Stap 2: Aster bekijkt hoe uw droomjuweel het allerbest met de hand gesmeed kan worden en tekent dit uit voor u. Op basis van uw beschrijving, deze analyse en tekening krijgt u ook te horen wat de scherpste prijs voor uw droomjuweel is, vaak verrassend minder dan verwacht trouwens.
Stap 3: Aster smeedt uw juweel uit de materialen die afgesproken werden. Wat u hierover nog moet weten is dat een met de hand gesmeed gouden juweel veel steviger is dan een machinaal geproduceerd juweel. Het is immers veel homogener van materiaal en opbouw. Aster legt u dit met plezier uit indien u hier meer over wil weten.
Stap 4: U wordt uitgenodigd om uw juweel te komen bewonderen en passen. Zo nodig kan er nog steeds iets aangepast worden. Dat is één van de talrijke voordelen van echt over een eigen atelier te beschikken.
Stap 5: U schittert waar u ook gaat met uw prachtige, nieuwe juweel en krijgt er complimenten over.

In ons eigen atelier geven wij ook graag vorm aan uw eigen ontwerp.

U kan er terecht voor alle vakkundige herstellingen en/of transformaties aan uw bestaande juwelen.

Ons atelier biedt ook een uitgebreide collectie van met de hand gemaakte trouwringen.
juwelenatelier

Wij beschikken over een grote collectie juwelen uit eigen atelier. Al dan niet bezet met onze schitterende Splendor of Flanders®.

Deze ring is met de hand gemaakt uit 18 karaats wit goud en bezet met de Splendor of Flanders ®.

ring met Splendor of Flanders

Deze slijpvorm werd door Robert Rams ontworpen en gepatenteerd.

Hij telt 145 facetten die zelfs bij weinig lichtinval zorgen voor een nooit geziene schittering.

Door de vele facetten zijn eventueel aanwezige onzuiverheden nauwelijks zichtbaar.

Splendor of Flanders

Waarom Juwelen Rams?

Echte familiezaak
Koop in volle vertrouwen
Kies tussen kant-en-klaar of maatwerk naar wens
Elke belofte wordt nagekomen

Maak kennis met ons team

Esthel Rams
Esthel RamsZaakvoerder
Esthel is van kleins af aan opgegroeid in de juwelen. Niets doet haar meer plezier dan de glimlach van een klant die voor het eerst haar mooie, nieuwe juweel past.
Aster Rams
Aster RamsGoudsmid - Juwelier
Aster is onze goudsmid. Zijn passie voor zijn werk is ongeëvenaard. Hij streeft bij elk juweel naar perfectie als geen ander. Hij heeft dit beroep volledig onder de knie en is oprecht fier op de kwaliteit van het geleverde werk.
Robert Rams
Robert RamsStichter van de firma
Robert Rams, vader van Esthel en Aster, opende zijn eerste zaak in 1961.
De filosofie is nog steeds de visie die Robert destijds had: we willen een Huis van Vertrouwen zijn.
Dat betekent dat de klant steeds exact krijgt wat hem of haar beloofd werd.
Robert Rams is de stichter van een familiebedrijf waar elke klant behandeld wordt alsof hij/zij een lid van de familie is.