Op zoek naar handgemaakte juwelen naar wens?

Dan bent u bij Juwelen Rams echt aan het juiste adres. Want wij zijn een juwelier met een eigen atelier waar één van onze zaakvoerders, Aster Rams, als goudsmid uw dromen waarmaakt.
In de showroom bespreekt u die met Esthel Rams (mede-zaakvoerder van ons familiebedrijf). En Aster maakt u juwelendroom op schitterende wijze helemaal naar wens, met de hand voor u.

handgemaakte juwelen
  • Juwelen rams - Estel Rams en Aster Rams

Welkom bij Juwelen Rams, ambachtelijk specialist voor handgemaakte juwelen sinds 1961

Sinds 1961 is Juwelen Rams een symbool van vakmanschap, familietraditie en prachtige handgemaakte juwelen.

Opgericht door Robert Rams, is ons atelier een verhaal van passie dat van generatie op generatie is doorgegeven. Vandaag de dag zetten Aster, onze meestergoudsmid, en Esthel, onze diamantexpert, deze rijke erfenis voort.

Met hun deskundigheid, ongeëvenaarde enthousiasme en een hart van goud, verwelkomen zij u in hun boetiek in Boom. Juwelen Rams is meer dan een winkel; het is een authentiek ‘huis van vertrouwen‘, waar elke creatie een stukje van onze familiegeschiedenis draagt.

Over Juwelen Rams

Wanneer u bij ons een juweel koopt, koopt u ook gemoedsrust. Absolute zekerheid is onze belofte. Als wij zeggen dat uw sieraad 14 of 18 karaat goud bevat, dan is dat een onwrikbare waarheid. De helderheid en kleur van elke diamant die wij zorgvuldig in uw juweel verwerken, zijn gegarandeerd zoals beschreven. Bij ons is vertrouwen geen loos begrip; het is de fundering van alles wat we doen.

Zoals het gezegde luidt: ‘Vertrouwen komt te voet en gaat te paard‘. Voor Esthel en Aster Rams is transparantie in werk en materialen geen optie, maar een plicht. Dit verklaart waarom sommige van onze klanten al meer dan 50 jaar (!) trouw blijven aan Juwelen Rams, en waarom generaties families ons blijven vertrouwen met hun meest dierbare momenten die ze vaak laten vertalen naar handgemaakte juwelen die zelfs meer dan een leven lang meegaan.

Vader Robert Rams was van oorsprong uurwerkmaker. Precisiewerk en nauwlettendheid zijn bijgevolg zijn 2e natuur. In 1961 wordt hij juwelier en opent hij zijn 1e winkel in Boom.

Zijn zienswijze? Topkwaliteit aanbieden tegen zeer aantrekkelijke prijzen, de mensen echt waar voor hun geld geven. Dit in tegenstelling tot een aantal ‘dure‘ merken juwelen waar u als klant meer betaalt voor de naam, dan voor de materialen en het ambachtelijke werk.

Esthel en Aster vertellen graag hoe ze als kinderen hun vader urenlang kleine steentjes super precies zagen meten, omdat hij het niet aanvaardbaar vindt dat in een pavé sieraad (een juweel waarbij kleine diamanten dicht op elkaar gezet worden) er het minste verschil in grootte tussen de steentjes zou bestaan, ook niet wanneer dit met het blote oog nooit zou opvallen.

Daarom is Juwelen Rams in het bijzonder zo’n goede keuze als u denkt aan handgemaakte juwelen.

In ons atelier vindt u niet alleen duizenden kant-en-klare juwelen, elk zorgvuldig geselecteerd door Esthel en Aster Rams, maar ook de mogelijkheid om uw droomjuweel tot leven te brengen. Helemaal met de hand gemaakt. Handgemaakte juwelen naar wens tegen betaalbare prijzen.

Stap 1: Deel uw visie met ons. Of u nu geïnspireerd bent door iets dat u heeft gezien of een uniek idee heeft, onze expertise is uw canvas. Esthel en Aster zijn niet alleen up-to-date met de laatste trends, maar ademen ook design en creativiteit.

Stap 2: Aster transformeert uw idee in een tastbaar ontwerp. Met zijn deskundige analyse en schetsen, bieden we u een prijs die vaak verrassend aantrekkelijk is.

Stap 3: Uw juweel wordt met de hand gesmeed, met materialen van de hoogste kwaliteit. Handgemaakte juwelen zijn niet alleen mooier, maar ook duurzamer en uniek.

Stap 4: Bewonder en pas uw juweel in ons atelier. Wij zijn pas tevreden als u dat bent, en aanpassingen zijn altijd mogelijk.

Stap 5: Draag uw juweel met trots en geniet van de bewonderende blikken. Uw juweel is niet zomaar een accessoire; het is een verhaal, een erfstuk, een deel van u.

In ons eigen atelier geven wij ook graag vorm aan uw eigen ontwerp. En maken we al vele jaren lang handgemaakte juwelen die onze klanten zeer gelukkig maken.

U kan er terecht voor alle vakkundige herstellingen en/of transformaties aan uw bestaande juwelen.

Ons atelier biedt ook een uitgebreide collectie van met de hand gemaakte trouwringen.
juwelenatelier

Wij beschikken over een grote collectie juwelen uit eigen atelier. Al dan niet bezet met onze schitterende Splendor of Flanders®.

Deze ring is met de hand gemaakt uit 18 karaats wit goud en bezet met de Splendor of Flanders ®.

ring met Splendor of Flanders

Deze slijpvorm werd door Robert Rams ontworpen en gepatenteerd.

Hij telt 145 facetten die zelfs bij weinig lichtinval zorgen voor een nooit geziene schittering.

Door de vele facetten zijn eventueel aanwezige onzuiverheden nauwelijks zichtbaar.

Splendor of Flanders

Waarom Juwelen Rams?

Echte familiezaak
Koop in volle vertrouwen
Kies tussen kant-en-klaar of maatwerk naar wens
Elke belofte wordt nagekomen
Rudi
Rudi
26/02/2022
Na 45 jaar huwelijk hebben we onze trouwringen, samen met nog ander goud van ons beiden, laten omsmelten tot twee prachtige, nieuwe trouwringen. We hebben die in samenspraak met de smid ontworpen. Een pluim voor zijn stielkennis.
Y K
Y K
03/08/2021
Zeer vriendelijk en met kennis van zaken.
K. P.
K. P.
23/02/2021
Great shop with good selection
Dominik Jahn
Dominik Jahn
13/04/2020
Amazing store with impressive jewelry and bags. Super design and Great quality
Olga P
Olga P
20/01/2020
super jewelery
Nadine Carpentier
Nadine Carpentier
14/01/2019
Een familiebedrijf waar de klant nog centraal staat! originele stukken en zeer goede en vriendelijke service! Toffe mensen. Zeker een aanrader en betrouwbare zaak! Wij komen daar al jaar en dag.
rita eggermont
rita eggermont
14/01/2019
Ben al jaren klant bij juwelen Rams .Eerst bij de vader en nu bij de dochter . Door de hele goede service en de grote keuze ga ik er altijd terug heen . Vorige week nog 2 mooie kettingen gekocht . Was de bedoeling van 1 maar doordat ik zo twijfelde heb ik ze maar allebei gekocht 😂😂 Bedankt Esthel Rams en familie voor de goede service 👍🏻👍🏻👍🏻
Katrien Embregts
Katrien Embregts
23/11/2018
Mooie en originele juweeltjes ! En toffe mensen !

Maak kennis met ons team

Esthel Rams
Esthel RamsZaakvoerder
Esthel is van kleins af aan opgegroeid in de juwelen. Niets doet haar meer plezier dan de glimlach van een klant die voor het eerst haar mooie, nieuwe juweel past.
Aster Rams
Aster RamsGoudsmid - Juwelier
Aster is onze goudsmid. Zijn passie voor zijn werk is ongeëvenaard. Hij streeft bij elk juweel naar perfectie als geen ander. Hij heeft dit beroep volledig onder de knie en is oprecht fier op de kwaliteit van het geleverde werk.
Robert Rams
Robert RamsStichter van de firma
Robert Rams, vader van Esthel en Aster, opende zijn eerste zaak in 1961.
De filosofie is nog steeds de visie die Robert destijds had: we willen een Huis van Vertrouwen zijn.
Dat betekent dat de klant steeds exact krijgt wat hem of haar beloofd werd.
Robert Rams is de stichter van een familiebedrijf waar elke klant behandeld wordt alsof hij/zij een lid van de familie is.